Fietsnet Houten als ‘open-source model’ beschikbaar voor alle gemeenten

FIETSNET Houten het unieke wegwijssysteem voor fietsers is nu als ‘open-source model’ beschikbaar voor alle gemeenten.

Download hier de brochure!

Met Fietsnet kun je als fietser gemakkelijk je weg vinden in en door Houten. De makers van het systeem, Fietsersbond Houten en de gemeente Houten, stellen het idee nu ook ter beschikking aan andere gemeenten.

Fietsstad Houten heeft een uitgebreide netwerk van fietspaden en -straten met vaak een gelijkwaardige inrichting. Daardoor is het niet altijd makkelijk in te schatten waar je als fietser in Houten bent.

Om dit probleem op te lossen ontwikkelden de gemeente Houten en de Fietsersbond Houten, geïnspireerd door metrokaarten, een extra bewegwijzeringssysteem: Fietsnet Houten. Met behulp van acht goed te volgen herkenbare routes kunnen fietsers beter en makkelijker de weg vinden. Als fietser herken je meteen op welke route je je bevindt aan de gekleurde en genummerde routestickers op de lantaarnpalen. Bij elke kruising met een andere fietsnetroute is er een kaart om snel te kunnen zien waar je bent en te bepalen hoe je het best verder kunt fietsen naar je bestemming binnen of buiten Houten. Daarmee moeten fietsers beter en makkelijker hun weg kunnen vinden.

Gemeente en Fietsersbond bieden het idee van Fietsnet Houten nu ook aan andere gemeenten aan. Het systeem krijgt al navolging in Kampen en Nieuwegein.

Voor meer informatie: [email protected]

fietsnet_folder.pdf

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *