Houten genomineerd voor Fietsstad 2018

Houten moet ambities hebben voor meer fietsgebruik binnen en buiten de gemeente.
Genomineerd voor Fietsstad 2018 is Houten nog lang niet af!

Houten staat samen met Etten-Leur, Veenendaal, Winterswijk en Zoetermeer aan de top!
De gemeente Houten is een van de kanshebbers op de titel van Fietsstad 2018. Dat heeft de Fietsersbond vandaag bekend gemaakt. De Fietsersbond Houten is tevreden over de topklassering. “Houten is en blijft een fietsstad, dat laat deze klassering echt goed zien. Tegelijk is Houten als fietsstad nooit af. De fietspaden en voorzieningen moeten nog beter worden afgestemd op het fietsgebruik in de toekomst!”

Etten-Leur, Houten, Veenendaal, Winterswijk en Zoetermeer voeren een lijst aan met vrijwel alle gemeenten in Nederland, samengesteld naar aanleiding van een publieksenquête die ruim 45.000 keer is ingevuld. Deze enquête is aangevuld met objectieve data over de infrastructuur en stedelijke dichtheid. Omdat de verschillen in de top 5 klein zijn, heeft de jury nu het laatste woord. Op 16 januari maakt de Fietsersbond de winnaar bekend.

Innovaties
In 2008 werd Houten ook al uitgeroepen tot Fietsstad. Tien jaar later maakt de Utrechtse gemeente opnieuw kans op de titel. Volgens JanPeter Westein, voorzitter van de Fietsersbond Houten, is de nominatie een beloning voor jaren van goed fietsbeleid. “Natuurlijk is Houten ooit fietsvriendelijk ontworpen en gebouwd, maar mede dankzij innovaties als het fietstransferium en het fietsnetwerk blijft het hier goed fietsen.” Met de gemeente Houten denkt de Fietsersbond Houten na over ambities voor de toekomst. Er wordt ingezet op nog meer fietsgebruik en meer gebruik van de fietsinfrastructuur. De trend is dat er meer gebruik wordt gemaakt van e-bikes, van bakfietsen onder meer voor pakketbezorging, van elektrocars voor vervoer van kinderen en ouderen. De afgelopen weken heeft de Fietsersbond Houten, in samenwerking met de gemeente, de doorgaande routes op geschiktheid en kwaliteit gescand. Door de opkomst van de speed-pedelec en de groei van de files zal het woon-werkverkeer per fiets toenemen. Dat vraagt ook om aanpassing van de fietsinfrastructuur in de verbindingen met de omliggende gemeenten. Meer fietsgebruik komt bovendien ten goede van de gezondheid, het milieu en het leefklimaat in en om Houten.

Voor meer informatie:
JanPeter Westein
Voorzitter Fietsersbond Houten
Mob 06 48 25 20 45

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *