De snuffelfiets komt er aan!

Initiatief van de provincie Utrecht

snuffelfietsen-met-nieuwe-hesjes

Ook de Fietsersbond is betrokken, de nieuwe hesjes liggen klaar voor de eerste snuffelrit.

De provincie Utrecht gaat 500 fietsen uitrusten met snuffelsensoren. Deze hightech kastjes gaan een jaar lang de luchtkwaliteit meten. Vrijdag 17 mei was een feestelijke startbijeenkomst. Kijk voor het nieuwsbericht over de startbijeenkomst op de website van de provincie.
Er zijn inmiddels voldoende vrijwilligers gevonden, waaronder ook twee bestuursleden van Fietserbond Houten. In de loop van de zomer krijgen zij een kastje ter grootte van een dubbeldikke smartphone op hun fiets gemonteerd. Meer inhoudelijke informatie over de snuffelfiets en de meetresultaten vind je via snuffelfiets.nl.

Categorieën