vertrek uit Waardenburg en Utrecht

Fietstocht voor doorfietsroute Den Bosch – Utrecht

We ontmoeten elkaar bij de pont in Culemborg.

brug Culemborg

Zaterdag 3 juli organiseert de Fietsersbond van Houten, Culemborg, Utrecht en West Betuwe een fietstocht om aandacht te vragen voor een echte doorfietsroute tussen Utrecht en Den Bosch. Onderweg brengen de fietsers de knelpunten in de doorfietsroute in kaart. Een belangrijk knelpunt in de route is het ontbreken van een fietsbrug over de Lek. De tocht start om 13.00 uur, zowel in Utrecht als in Waardenburg. In Houten verzamelen vanaf 13.30 uur op Het Rond. De deelnemers ontmoeten elkaar op het Veerhoofd in Culemborg voor de manifestatie om 15.00 uur. Daar speechen de wethouders mobiliteit van de gemeenten Culemborg, Houten en West Betuwe. Iedereen is welkom om mee te fietsen.

Een belangrijk knelpunt in de route tussen Utrecht en Den Bosch is het ontbreken van een fietsbrug over de Lek bij Culemborg. De pont geeft te veel oponthoud in het woon-werk fietsverkeer. De manifestatie voor de doorfietsroute is vanaf 15.00 uur op het Veerhoofd in Culemborg. Daar zullen de wethouders Kees van Dalen (Houten), Joost Reus (Culemborg) en Ed Goossens (West Betuwe) hun steun betuigen. Van Dalen en Reus zullen een onderzoek naar de wenselijkheid van de fietsbrug lanceren.

Alternatief

Onderweg brengen de deelnemers andere knelpunten in kaart. Denk hierbij aan het viaduct van de A15 en Betuwelijn, de situatie in Meteren en de doorsteek in Geldermalsen. Vanuit Utrecht ontbreken nog volwaardige routes naar en door Houten. Daarnaast is de route van Schalkwijk naar de pont en in de toekomst naar de brug een verbeterpunt. Een veilige en comfortabele fietsverbinding is een duurzaam en goedkoop alternatief voor verbreding van A2 en A27.
De regio Rivierenland, met plaatsen als Culemborg, Buren en Geldermalsen, en de regio Utrecht en Houten vormen met elkaar in feite één regio. Vanuit Rivierenland van Geldermalsen tot Culemborg werken veel mensen in Utrecht en Houten. Veel Utrechters wonen in Rivierenland. Vanuit Houten gaan veel kinderen naar scholen in Culemborg. De bewoners van Rivierenland zijn sterk gericht op de stad Utrecht en voor Utrechters is Rivierenland een belangrijk recreatiegebied.

Starten

De fietsers vanuit Houten verzamelen zich vanaf 13.30 uur op Het Rond. Vanuit Utrecht starten de fietsers om 13.00 uur (vanaf het Jaarbeursplein) en fietsen naar Het Rond in Houten. Met de Houtense fietsers vertrekt men daar om 13.45 naar de pont. Aankomst op het Veerhoofd omstreeks 14.45 uur. Vanuit het zuiden, Waardenburg, starten de deelnemers ook om 13.00 uur vanaf de Waaldijk aan de noordzijde van de Nijhofbrug.

Meefietsen

Iedereen kan deelnemen aan de fietstocht en/of de manifestatie. Graag aanmelden, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aanmelden kan via [email protected], [email protected] of [email protected]

Categorieën