Fietsersbond Houten plaatst veel nieuwe batterijen en verbindt losse draadjes

Verlichting van 117 fietsen doet het weer!

20211016_163423

Met maar liefst acht monteurs repareerde afgelopen zaterdag de Fietsersbond Houten de verlichting van 117 fietsen. Ook ditmaal werden weer veel nieuwe batterijen geplaatst. De verlichting van 23 fietsen kon zonder kosten worden gerepareerd door losse draadjes te verbinden en contacten schoon te maken. Voor veel verlichtingen was er geen redden meer aan. Er werden 53 nieuwe lampen gemonteerd.

Batterijlampen blijven een zwakke schakel in de fietsverlichting. Makkelijk natuurlijk zo’n lamp, batterijen erin en je hebt geen zorgen over een slippende dynamo en kapotte draadjes.
Wat nogal eens vergeten wordt, is dat lege batterijen kunnen gaan lekken. Het spul dat er uitkomt is nogal agressief en kan de contacten aantasten. Als de batterijen lang worden vergeten, kunnen hele koplampen en achterlichten worden aangetast. Afgelopen zaterdag monteerden de monteurs 18 nieuwe koplampen en 25 nieuwe achterlichten. Het advies is, controleer regelmatig je verlichting. Doet je lamp het niet, haal er dan in ieder geval de lege batterijen uit.

20211016_120052b

Losse eindjes

Je fiets heeft wel wat te lijden als je die vaak gebruikt. Niet gek dus dat er wel eens iets los of kapot gaat. Ben je zelf niet zo handig, dan verhelpt de Fietsersbond éénmaal per jaar graag dat probleem voor je. Bij 23 fietsen was sprake van losse draadjes en vuile contactjes. Nog een advies! Blijf niet rijden met verlichting die het niet doet. Het is strafbaar en gevaarlijk. De boetes kunnen oplopen tot 55 euro. Als je wordt aangereden kan de schade natuurlijk nog veel groter zijn. Ga naar de fietsenmaker als je licht en niet doet en je in het donker moet fietsen.

Verkiezingen

Tijdens de korte wachttijden ontvingen de fietsers informatie over de Fietsersbond Houten, zoals de voorstellen voor de nieuwe gemeenteraad. De verkiezingen zijn op woensdag 16 maart volgend jaar. De Fietsersbond doet voorstellen voor een nog prettiger, veiliger en gezonder Houten voor fietsers en voetgangers.
Veel wachtende fietsers vulden een enquête in over fietsen in Houten en omgeving. De Fietsersbond gebruikt de antwoorden onder meer in het overleg met de gemeente Houten.

Categorieën