WOENSDAGAVOND 23 FEBRUARI IN DE SLINGER

VERKIEZINGSDEBAT ‘FIETSEN IN EN OM HOUTEN ’

livestream via https://tinyurl.com/fietsersbonddebat

De Fietsersbond Houten organiseert op woensdagavond 23 februari 2022 een debat met alle politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Het debat zal plaatsvinden in de grote zaal van het Theater aan de Slinger en wordt begeleid door Paul van Ruitenbeek. Inwoners van Houten zijn welkom bij het debat.

De partijen debatteren over de vraag wat de gemeente Houten in de komende raadsperiode zou moeten gaan doen om het fietsen in en om Houten veiliger en aantrekkelijker te maken en meer fietsen te bevorderen. Er zal worden gesproken over de wensen op het gebied van de fiets-infrastructuur, maar ook over de veiligheid van de Houtense fietspaden, de fietsverbindingen met omliggende gemeenten en fietsen in het buitengebied. De verkiezingen voor de gemeenteraad worden gehouden op woensdag 16 maart.

Voorzitter JanPeter Westein verheugt zich op het debat: “Wij hebben als Fietsersbond de verkiezingsprogramma’s van de deelnemende partijen bestudeerd. Het is mooi te zien dat het onderwerp fietsen leeft in Houten en de aandacht heeft van alle partijen. Tijdens het debat hopen we nog scherper te krijgen hoe concreet de plannen van de verschillende partijen zijn.”

Uit de fietsenquête, die de Fietsersbond in de maand januari heeft gehouden, bleek dat het fietsparkeren moet worden verbeterd en dat de veiligheid op de fietspaden een belangrijk thema is. In het buitengebied zorgen vooral de hoge snelheden van gemotoriseerde weggebruikers voor onveiligheid.

Inwoners van Houten zijn van harte welkom om aanwezig te zijn bij het debat in de grote zaal van theater de Slinger,
Aanvang 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) tot 21.00 uur.
Aanmelden is in verband met de nog geldende coronamaatregelen gewenst en kan via [email protected].
Bij de deur wordt bezoekers gevraagd een geldige QR-code te tonen.
Op de website van de fietsersbond Houten wordt aanvullende informatie gepubliceerd.

Categorieën