zaterdag 1 oktober op Het Rond

fietsverlichtingsactie

Laat tegen materiaalkosten je fietsverlichting repareren.

Infographic + actie 3 FVA 2022

Fietsersbond Houten repareert fietsverlichting zaterdag 1 oktober op Het Rond.
Zet je licht aan en laat je zien!

FVA posters 2022 donker

Is het je ook opgevallen hoe vroeg de zon al weer ondergaat? De zomertijd is zondag 30 oktober voorbij, vanaf dan gaat de zon een extra uur eerder onder. Voor je het weet ga je in het donker naar school, werk en sport. Zet dan je licht aan! Zorg dat je genoeg ziet en dat je gezien wordt! Je kan zomaar in de berm terecht komen of aangereden worden.
Trouwens wist je al van die boete van 60 euro? Daarom, zet aan dat licht!
Licht kapot? Laat het gratis repareren zaterdag 1 oktober op Het Rond.

Doet je fietsverlichting het niet? De Fietsersbond Houten helpt je graag. Zaterdag 1 oktober repareren onze vrijwilligers op Het Rond je fietsverlichting. Kleine reparaties aan de verlichting zijn gratis. Alleen materiaalkosten moet je betalen.
Wintertijd
Nog even en de zomertijd is voorbij. In de nacht van zaterdag 29 naar zondag 30 oktober gaat de klok een uur terug. Op maandag 31 oktober gaat de zon in Houten pas om 5 over half acht op (07.33 uur) en al om 11 over vijf (17.13 uur) weer onder. Grote kans dus dat in je het donker naar school of werk gaat en in het donker weer thuis komt of in het donker gaat sporten. Laat je zien in het verkeer en zorg dat je zelf goed kunt zien.

Regels
Je fietsverlichting moet aan zijn als het donker is. Volgens de wet is dat tussen zonsondergang en zonsopgang. Overdag moet je licht aan bij slecht zicht zoals bij dichte mist. Vóór moet je wit of geel licht hebben en achter rood. De lichten mogen niet knipperen. Losse lampjes mogen: op je fiets en op je bovenlichaam. Dus niet op je hoofd en niet op je armen. Vaste en losse lampen moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen. Ze moeten goed te zien zijn. Er mag dus geen tas overheen hangen. Je moet ook reflectoren op je fiets hebben. Een rode reflector (niet driehoekig) op de achterkant van je fiets, gele reflectoren op de trappers en witte of gele reflectoren op de wielen (velgen) of banden.

Boetes
Als je zonder fietsverlichting of reflectoren in het donker rijdt, riskeer je een stevige boete!
Bij geen licht voor of achter is de boete € 60,-. Dat betaal je ook als je licht knippert, als je licht niet goed zichtbaar is, verkeerd is vastgemaakt en van de verkeerde kleur is. Heb je geen trapper- of wielreflectoren of slechte rode reflectoren dan kan je een boete van € 40,- krijgen.
Doe je licht aan en laat je zien! Met goede fietsverlichting kom je veilig en zonder boete thuis. De Fietsersbond Houten repareert fietsverlichting zaterdag 1 oktober van 11.00 tot 16.00 uur op Het Rond. Kleine reparaties aan de verlichting zijn gratis. Je betaalt alleen materiaalkosten. (N.B. Wij repareren alleen verlichting).

Categorieën