25 mei op basisschool De Bijenkorf

rapport over fietsen naar school in Houten opgeleverd

Fietsersbond Houten wil maximum snelheid op de fietspaden voor veiliger schoolroutes

uitreiking rapport fietsennaarschool

Donderdag 25 mei ontvingen Wouter van den Berg, wethouder mobiliteit gemeente Houten, en Jaap Kamminga, hoofd beleid landelijke Fietsersbond, het rapport Fietsen naar school in de gemeente Houten.

Het volledige rapport kun je hier downloaden.
Of download hier de samenvatting.

Uit het onderzoek van de Fietsersbond Houten in samenwerking met de gemeente Houten blijkt dat 62% van de vijfduizend Houtense basisschoolleerlingen met de fiets naar school gaat. Van de overige leerlingen gaat 12% nog met de auto naar school. Veel kinderen vinden dat de schoolroutes veiliger moeten worden. De Fietsersbond pleit voor een maximum snelheid op de paden. Het onderzoek werd uitgevoerd in juni 2022 en omvatte alle 24 basisscholen in de gemeente Houten, inclusief de dorpen ’t Goy, Tull en ’t Waal en Schalkwijk. Dit is het eerste integrale onderzoek in Nederland in een gemeente onder de leerlingen van alle basisscholen.

Categorieën