Uiterlijk 21 mei 2024: Fotowedstrijd fietsen buitengebied Houten

Het buitengebied van de gemeente Houten, waaronder de omgeving van ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal, is een fantastisch fietsgebied. De Fietsersbond Houten en de gemeente Houten willen dat graag meer bekend maken door een fotowedstrijd. Het onderwerp is: ‘Een opvallende fietsplek in het buitengebied’. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Fietscafé op woensdagavond 29 mei in De Wiese in Schalkwijk.

Het buitengebied is prachtig en met verrassend veel leuke weggetjes en mooie paden fijn om er te fietsen. Dat weet lang niet iedere fietser die vaak kiest voor de bekende Lekdijk. Een fotowedstrijd, waarmee opvallende fietsplekken in beeld worden gebracht, kan helpen dit te veranderen. Één van de juryleden, Merijn Heijne, meer dan fervent fietser en auteur, fotografeerde voor het boek “Omstreken, ode aan het beste fietsland ter wereld” ook ons buitengebied. Een ander jurylid, Marijke van Eijkeren, is fotograaf en bracht in haar boek ‘Houten: het landschap en Kromme Rijn’ de rijke historie, het cultureel erfgoed en de natuur treffend in beeld.

Meedoen!

Doe mee met de fotowedstrijd! Ga op ontdekkingstocht in het buitengebied van de gemeente Houten en leg je bijzondere fietsplek vast. Er hoeft niet per sé een fiets op te staan, het gaat om de plek en je motivatie.

Mail je foto (jpg/jpeg-formaat) naar [email protected]. De sluitingsdatum is dinsdag 21 mei om 23:00 uur. Vermeld bij je foto wanneer en waar je de foto genomen hebt en waarom deze plek DE fietsplek is voor jou.

De jury kiest de mooiste drie foto’s uit. Winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Fietscafé van woensdagavond 29 mei in De Wiese in Schalkwijk. Op die avond wordt in de Wiese een aantal foto’s tentoongesteld.

Categorieën